Kerkdienst: : ds. Erik Idema uit Nijkerkerveen

17-11-2019 10:00
Paaskerk

Voorganger: ds  Erik Idema

Deze zondag ontvangen wij Erik Idema uit Nijkerkerveen als gastpredikant, die als thema kiest: een God van levenden. Uit het Oude Testament lezen we Exodus 3:1-15. Bij de brandende braamstruik maakt de Eeuwige zich aan Mozes bekend: ‘Ik ben de God van je voorvaderen.’ In de Evangelielezing uit Lucas 20:27-38 horen we hoe Jezus hiernaar verwijst in een gesprek met de Sadduceeën. God is geen God van doden, maar van levenden. Een God die met mensen de toekomst ingaat.