Vieren

De vieringen weerspiegelen het gevarieerde geloofsgoed van de leden van de kerk. Ze worden afwisselend geleid door de twee eigen predikanten of een gastpredikant. De basis wordt gevormd door vieringen met een vaste orde van dienst, waarmee herkenbaarheid, stijl en participatie worden gediend. Daarnaast zijn er verschillende soorten ochtenddiensten met een specifiek karakter: Dominicusdiensten - Jeugddiensten - Diensten met scholen of verstandelijk gehandicapten - Oecumenische vieringen. De Paaskerkcantorij participeert eenmaal per maand in een dienst, terwijl er zeer regelmatig ook muzikale medewerking wordt verleend door anderen. Nevendiensten voor kinderen zijn er wekelijks in drie groepen. Voor tieners zijn er maandelijks Tienerdiensten. De ochtenddiensten beginnen om 10.00 uur. Na afloop van de viering drinken we gezamenlijk koffie in de ontmoetingsruimte.

Jeugddiensten

Vanuit het catecheseproject Provider wordt er twee keer per jaar een kerkdienst door jongeren van 13 tot 18 jaar opgezet en uitgevoerd. De voorbereidingen vinden plaats onder leiding van een van de predikanten.

Kerk op schoot

Kerk op Schoot is vier keer per jaar, speciaal voor kinderen van nul tot en met vier jaar en hun ouders. Oudere kinderen zijn natuurlijk ook van harte welkom. Meer info bij Marleen Kool: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Bijzondere vieringen

(Geboorte, dopen, belijdenis, trouwen en afscheid)

Dominicusvieringen

In de Amsterdamse Dominicuskerk, een oecumenische basisgemeente, heeft men een stijl van liturgie vieren ontwikkeld die uniek te noemen is. De Paaskerk houdt een paar maal per jaar, tezamen met de Maria Koningin parochie, diensten in deze stijl. De structuur is ten opzichte van de traditionele liturgie zeer eenvoudig. Zo zal men bijvoorbeeld het vertrouwde kyriëgebed niet tegenkomen. Er wordt een strikte afwisseling in acht genomen van gesproken woord en zang.

Er zijn twee voorgangers, een liturg en een predikant, afkomstig uit de twee participerende kerken. De predikant verzorgt tevens de communieviering, die lopend wordt gedeeld. Alle gemeentezang wordt ondersteund door en afgewisseld met koorzang. Voor de begeleiding klinkt de vleugel en soms het orgel. De liederen zijn grotendeels van de hand van Huub Oosterhuis en zijn toondichters. Het koor is een projectkoor dat voor elke dienst uit vrijwilligers is samengesteld.

Oecumenische diensten

Op diverse momenten in het jaar vinden Oecumenische vieringen plaats. Alle Oecumenische diensten gaan uit van de Raad van Kerken Baarn en zijn terug te vinden in het rooster van kerkdiensten. In de week van de eenheid van gebed voor de christenen (tweede helft januari) vindt er een kanselruil plaats en wordt de dienst geleid door een voorganger uit een van de andere kerken, die onder de Raad van Kerken van Baarn vallen. Op de zondag na Pinksteren wordt er, wisselend in de Pauluskerk, de Maria Koninginkerk en de Paaskerk een gezamenlijk Oecumenische dienst gehouden.

Diensten met verstandelijk beperkten

Jaarlijks vindt er een kerkdienst plaats in de Paaskerk samen met de bewoners van Sherpa en Amerpoort, instellingen voor verstandelijk beperkten binnen onze gemeente. De diensten staan onder leiding van een van de predikanten en de geestelijk verzorger van de instelling.