GASTVRIJE KERST IN ZINN EN PAASKERK

 Het wordt een bijzondere Kerst dit jaar in Zinn en de Paaskerk. Van zondag 18 december tot en met vrijdag 6 januari is er in de Stilteruimte een sfeervolle expositie van Kerststalletjes en  Mariabeeldjes uit een aantal privé collecties. In de hal staat een prachtige, kleurrijke Kerststal opgesteld, gemaakt door kunstenaars van de Amerpoort. Aan de muren Kerst-schilderijen die speciaal voor deze tentoonstelling werden gemaakt door kinderen en tieners van een aantal Baarnse scholen en de Paaskerk. Ook de minibieb doet mee, met mooie kerstboeken.   

 Openingsavond in Kerstsfeer

De feestelijke opening is op maandag 19 december, met twee bijzondere concerten. Om 17.00 uur geven Ewa Maria Wagner (altviool) en Kerstin Kendler (viool) een concert met als titel Kerst, Bach & More. Later op de avond is er een inloop-concert, Sing Noël!, door vrouwenkoor Uniek, o.l.v. Kees de Bruijn, tussen 19.30 en 20.30 uur. Gratis entree voor beide concerten. Tussendoor kunt u de Kerst-expositie bekijken.

 Rondom de expositie worden allerlei activiteiten georganiseerd in Kerst-sfeer. Voor sommige moet u zich aanmelden, andere zijn vrij toegankelijk. 

Kom in de stal

Op 15, 16 en 19 december kunt u zelf in de huid kruipen van een van de figuren uit de Kerststal. Een nieuw licht op een oud verhaal…. Ontmoet Jozef, Maria, het Kind en alle andere figuren uit de stal. Op verschillende plekken en tijdstippen kunt u deelnemen. Meer informatie en opgave: zininbaarn.nl of 06-49718486.

 Kerstverhalenroute

Ook de Paaskerk doet mee aan de Kerstverhalenroute op zondag 18 december. Tussen 13.00 en 16.00 uur bent u welkom. Volwassenen, kinderen, opa’s en oma’s, iedereen kan meedoen. De route loopt langs  een deel van de Baarnse Kerststallenroute en via de deelnemende kerken. Terwijl de kinderen hun verhaal volgen in de kerkzaal kunt u de Kerstexpositie al bekijken. Ook is er de hele middag live muziek. Een prachtige beleving voor jong en oud!

Informatie en aanmelding voor de route (t/m 11 december): kerstverhalenroutebaarn.jouwweb.nl

 Kerstzangmiddag

Een heerlijke middag, voor ieder die houdt van zingen, van muziek en een mooi kerstverhaal. Op donderdag 22 december, van 14.00 tot 16.00 uur, in de kerkzaal. Na het muzikale deel van harte welkom in Zinn, voor een hapje, drankje en gezellig samenzijn. En natuurlijk voor een ontspannen bezichtiging van de Kerstexpositie.  Voor informatie/eventueel vervoer: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 Vespers en inloopmomenten in Kerstsfeer

Ook de wekelijkse Vespers, iedere woensdag van 19.30 tot 20.00 uur, staan gedurende deze periode in het licht van Kerst.

Tijdens een aantal van de inloopmomenten voor de expositie is er live Kerst- en andere muziek in de ontmoetingsruimte. Op 20 en 27 december, en op 2 en 3 januari spelen er verschillende muzikanten, tussen 19.00 en 20.00 uur.

 Openingstijden Kerstexpositie

De expositie loopt van 18 december tot en met 6 januari.

Zondag 18 open tijdens de Kerstverhalenroute, 13.00 tot 16.00 uur.

Maandag, dinsdag en woensdag, 17.00 tot 20.00 uur.

Tweede Kerstdag, 15.00 tot 18.00 uur.

Donderdag en vrijdag, 10.30 tot 12.00 uur.

Check zininbaarn.nl voor alle activiteiten en tijden. Of haal een folder bij Zinn, ruimte voor zingeving, aan de Oude Utrechtseweg in Baarn.