U heeft het vast al wel gezien: de kleurrijke schilderijen die de muren van Zinn sieren.  De kunstenaars die bij zorgorganisatie Amerpoort hun creatieve talenten ontwikkelen, lieten zich voor deze nieuwe expositie inspireren door de zomer. Vanuit de ateliers Pastorie de Elleboog in Amersfoort en Atelier Baarn vonden de vrolijke en kleurrijke schilderijen hun weg naar de muren van Zinn. Voor de meeste kunstenaars is het niet hun eerste expositie. Er waren er al vele, al dan niet rond een bepaald thema, in binnen- en buitenland. 

Nu dus, voor de tweede keer, in Zinn. Met nieuwe schilderijen, vol zon en zomerse kleuren. U ziet de zee, het strand, de camper en de caravan, waarmee een van de kunstenaars als kind op vakantie ging. U ziet bloemen, vogels, vissen en vertier, alles wat je zo blij kan maken in de zomer. 

Vakantie en zon

Wat betekent de zomer voor de kunstenaars? Voor Jaap Aalten is dat vakantie in Turkije. Wat hij daar ziet, zoals de kleding van de mensen, slaat hij op in zijn hoofd en zet hij met kleurpotlood op papier zodra hij weer in het atelier aan het werk gaat. Voor Daan Sonnenberg betekent de zomer wolken, zon, lekker zwemmen, én op vakantie gaan in een ander huis met een strandtent. En ook Piet Schopping, van wie een schilderij de poster siert, is dol op de zomer. Als het maar even kan, staat hij met zijn hoofd in de zon. Het meest geniet hij van zijn jaarlijkse reis naar een zonnig vakantieland!

Kunst kopen

Kom ook genieten van de zomer, in Zinn. De expositie loopt tot eind augustus en is te bezichtigen op donderdag en vrijdag, van 10.30 tot 12.00 uur, en op andere momenten waarop Zinn of Paaskerk geopend zijn voor activiteiten. Alle werken zijn te koop. De schilderijen kun je reserveren en na afloop van de expositie aankopen via Amerpoort. Ook staat er in de lounge een molen met een grote selectie aan kaartensets van Amerpoort, die u ter plekke kunt aanschaffen. 

Foto: exposanten SUMMERTIME met hun werken. V.l.n.r. Daan Sonnenberg, Jaap Aalten en Piet Schopping.