Preek van de Leek (s)preker is mevrouw Toos Verdouw

17-11-2019 16:00

Zin in Baarn – plaats voor ontmoeting en inspiratie

Preek van de Leek

Zondag 17 november organiseert Zin in Baarn de tweede Preek van de Leek van dit seizoen. Met Toos Verdouw, eigenaar van de natuurvoedingswinkel die zich om de hoek van de Paaskerk bevindt, belooft het een puur, eerlijk en ambachtelijk geheel te worden. Zij doopte haar winkel De Smaak van Echt, een naam die de verbeelding prikkelt. Geboren als bakkersdochter groeide Toos op met ‘de smaak van echt’ en wist ze wat het betekende een eigen bedrijf te runnen. Dat dat vandaag de dag meer en meer om een authentieke en creatieve insteek vraagt, past Toos. Je ziet het terug in de winkel, waar je behalve het goede verhaal van de producten, ook een hoopvol gedicht krijgt voorgeschoteld: ‘Zullen we een bos beginnen? Graaf een kuil - en plant je boom - voorzichtig - naast de mijne.’ Het is van Jaap Robben en verwoordt de filosofie van De Smaak van Echt. Dat smaakt naar meer. Kom luisteren en proeven, zondagmiddag 17 november, 16:00 uur. Entree is gratis, het drankje na afloop tegen betaling.

Toos Verdouw